Nieuwsbrief 6

augustus 2019


Beste leden Hondenclub Texel.


Start seizen 2019/2020.

Met deze nieuwsbrief kondigen we het nieuwe seizoen aan. Vanaf morgen (maandag 26 augustus a.s.) starten alle trainingen van de HCT weer. De indeling van diverse lessen staan in de bijlage die je per mail hebt ontvangen. Het is bij iedere start altijd even puzzelen. Het bestuur wenst jullie en jullie hondjes ook dit seizoen allemaal weer veel plezier.Barbecue

Als afsluiting van het seizoen is er ieder jaar een barbecue. Dit jaar viel de barbecue gelijk met het opbouwen van het bouwdorp. We konden daardoor gebruik maken van hun tafels en banken en als klap op de vuurpijl hebben we na het heerlijke eten rondom een enorm kampvuur gezeten. Wij vonden het een gezellige en geslaagde avond. 


Bouwdorp.

Het bouwdorp wordt ieder jaar op ons veld georganiseerd. Er ontstaan dan op het veld tegen de zomervakantie aan hele stapels met pallets. Zoveel mogelijke aan de kant zodat wij er met de training géén last van hebben. De samenwerking verliep dit jaar optimaal met de organisatie van bouwdorp. Joey en Sandra hartelijke dank voor deze perfecte samenwerking. 


Examens

Zaterdag 22 juni j.l. zijn er door de instructeurs van de gehoorzaamheid de examens A en B georganiseerd. Met het examen wordt er in groepjes van max. 5 deelnemers diverse oefeningen uitgevoerd Alle deelnemers van het A-examen zijn geslaagd met een mooi punten totaal. 

5 enthousiaste bazen gingen op voor het B-examen. Dit examen is best pittig te noemen. Er wordt veel gevraagd van baas en hond. Helaas lukte het niet alle koppels het B-diploma te halen. Alle geslaagden van harte gefeliciteerd! Op naar het vervolg. Is het niet gelukt? Blijf positief en probeer het later nog een keer. Iedereen realiseert zich dat het examen een moment opnamen is, en verder niets zegt over je hond. Leuk is de beoordelingslijst die alle deelnemers ontvangen. Hier wordt duidelijk wat er nog te verbeteren valt en waaraan gewerkt kan worden. Instructeurs van de HCT vinden de samenwerking tussen baas en hond en het gedrag van de hond naar andere honden belangrijke onderdelen: het mag duidelijk zijn dat je zonder die band en samenwerking niet veel gedaan krijgt van je hond.

 

Nieuw materiaal

Er is voor de nieuw op te starten afdeling Hoopers materiaal aangeschaft. Hoops, korte tunnel, scherm en tonnen. Fijn om te zien dat deze materialen ook al gebruikt worden in de lessen gehoorzaamheid, behendigheid en tijdens de puppycursus. Breed inzetbaar dus.

Ook is er nieuw materiaal voor de lessen gehoorzaamheid aangeschaft. Veel honden hebben er al kennis mee gemaakt in de laatste week voor de zomerstop. Het betreft een groot balanskussen in de vorm van een bot, en blokken waarmee diverse situatie gebouwd kunnen worden. Onder andere een schuin vlak, half ronde cirkel en een trap.  Al jaren een grote wens van de behendigheid is een nieuwe wip. Een behoorlijke investering, maar het bestuur gaat ook dat in 2019 realiseren. De verwachting is dat hij er eind oktober/begin november is.


Rabobank Clubkascampagne

Dinsdag 18 juni groot feest bij de buren van Stayokay. Heel het verenigingsleven van Texel was samen gekomen voor de uitslag van de Rabobank Clubkas Campagne. Bij de training van de behendigheid konden we elkaar bijna niet verstaan. Zo gezellig was het daar. Even later kwam Evalien (zij vertegenwoordigde daar onze club) met een dikke vette cheque de bocht om. Er zijn maar liefst 98 stemmen op onze club uitgebracht wat een opbrengst gaf van € 565,46. Serieus geld waar we veel leuke zaken mee kunnen realiseren (zie boven) Allemaal heel hartelijk dank voor het stemmen! 


Stratenmakers gezocht

Met de nodige spoed moet het terras om de kantine aangelegd worden. We zijn dus druk op zoek naar mensen die ons daar bij helpen. Er moet zand gereden worden, afgevlakt,tegels moeten van de opslag naar het veld, kortom sjouwers, slepers en leggers gezocht zeg maar. 

Vervolgens kan het hek weer geplaatst. Wie o wie gaat ons helpen?


Koelkast

Voor in de kantine zoeken we een (2e hands) koelkast met klein vriesvakje. Hoor je of weet je iets meld het bij het bestuur.


Trainingen tijdens de “zomerstop”

Deze zomer hebben de starters van de behendigheid doorgetraind in de weken dat het veld vrij was. Zij zijn starter af en sluiten aan bij de groep van donderdag. Verder is er een proef gehouden met 3x een inlooples voor de leden van de behendigheid. Steeds genoeg animo om met elkaar een gezellige les te hebben. 


Sportaccommodaties rookvrij

Bestuur HCT gaat mee met de actie van de gemeente Texel. Dat betekent dat er op het veld en kantine niet meer gerookt mag worden.


Vacature 

Het bestuur blijft op zoek naar mensen die training/instructie willen geven bij de HCT. Lijkt het je wat om voor de groep te staan en bazen en honden te begeleiden naar een goed team? Meld het ons! Samen kijken we dan hoe we het een en ander kunnen realiseren. 


Poepen en plassen op het veld (en daar buiten!)

We vinden na de lessen veel poep op het veld. Dit kan echt niet! En bazen daar kunnen jullie hondjes niets aandoen, maar jullie wel. Laat je hond dus voor de trainingen uit, dat scheelt al heel veel. En verder mag het duidelijk zijn dat als er dan een landmijn wordt neergelegd dat je deze opruimt. Dit laatste geldt trouwens niet alleen op het veld maar ook langs het toegangspad van het veld. Of eigenlijk overal waar je hond hem neerlegt! 

GRAAG AANDACHT VOOR DIT PUNT.


Bestuur HCT,

Evalien, Gerard, Rosa, Wim en Yvonne