Nieuwsbrief 5 

maart 2019

Beste leden Hondenclub Texel.

Trainingen.
Op het moment dat deze nieuwsbrief geschreven wordt komt de regen met bakken uit de lucht. Dat betekent helaas dat er deze dagen veel trainingen vervallen omdat het veld vol plassen staat. Voor hond en baas zou het een glibber partij worden met kans op blessures bij beiden. Daarnaast moeten we het veld ontzien. Eenmaal zwart staat het gras er niet zomaar weer op. Duimen en hopen dat de lente ons beter weer brengt.
De winterperiode met slecht weer brengt ook met zich mee dat de trainingen niet altijd even goed bezocht worden. Met het instellen van de verschillende app-groepen is het nu makkelijk om melding te maken van je afwezigheid. Het bestuur en instructeurs willen u erop attent maken dat er voor verschillende groepen wachtlijsten zijn. Mocht het zo zijn dat u regelmatig niet kunt komen is het goed dit te melden, zodat de instructeurs mensen die op de wachtlijsten staan kunnen laten instromen.

Contributie 2019.
Het is tijd om de contributie 2019 te innen. Onze penningmeester gaat de facturen hiervoor per mail versturen. Ervaringen van andere jaren leren dat bij sommige leden deze in de spam terecht komt. Graag aandacht hiervoor.

Kantine.
De bouwwerkzaamheden liggen al weer een tijdje stil. De bouwcommissie had het druk met verschillende andere activiteiten. Met het lengen van de dagen zal de commissie de bouwactiviteiten, samen met u, weer starten. 
Er staan allerlei klussen op de stapel. Om maar even wat te noemen:
Riool: in spitten put,pomp, afvoer en kabel, aansluiten keuken en toilet. 
Opslag: dak dichten, wit zand en tegels erin, elektra.
Kantine binnen: plafond en wanden betimmeren, toilet plaatsen, keukentje plaatsen, elektra 
Buiten: bestaande lichten van het oude pad verplaatsen naar andere kant van heining, lampen kantine op hangen, verven, terras aanleggen en oorspronkelijke omheining plaatsen.

U ziet het: ALLE HULP IS WELKOM. Meld je even via het contact formulier aan om te helpen!

Hoopers
Uit de enquête kwam de vraag of wij Hoopers kunnen gaan verzorgen. Anita heeft vorig jaar 2x een workshop gegeven. Tijd voor de volgende stap. Hoopers is een hondensport waarbij de baas de hond op afstand een parcours overstuurt. Hierbij wordt o.a. gebruik gemaakt van hoepels, tonnen en tunnels. Resi gaat in maart en april een instructeursopleiding Hoopers volgen, zodat de club ook deze activiteit verantwoord kan aanbieden. U hoort hier meer van.

Behendigheidswedstrijden.
Op 28 april is de jaarlijkse clubwedstrijd voor de leden die de lessen behendigheid volgen. Voor de verschillende niveaus wordt er een vast parcours, een jumping en een spel uitgezet die de honden met bazen zo snel mogelijk zonder fouten en weigeringen proberen te lopen.

A.L.V.
De Algemene leden vergadering is gepland op woensdagavond 8 mei 2019. 2 weken daarvoor liggen de stukken ter inzage in de kantine en zijn opvraagbaar via mail hctexel@gmail.com

 

Bestuur HCT
Evalien Gerard, Rosa,Wim en Yvonne.