Instructeurs

Hieronder een overzicht van onze instructeurs en de cursussen die zij geven.

Gehoorzaamheid instructeurs

Evalien Smit (51) met 3 eigen honden Dirk, Keet en Sjon en hond (van dochter) Mopar


Ik geeft Puppy lessen samen met Ed kuiter sinds 2015 op de woensdag en jonge honden lessen gehoorzaamheid ook op de woensdag
En val in op de maandag bij de gehoorzaamheid lessen gevorderd.

Mijn hondenliefde is begonnen in 1989 door onze zwarte labrador Sarco,
Dat vuur is niet meer gedoofd, nu veel jaren en honden later, want wat is er veel positief veranderd in de hondenwereld.

Heb ik mijn gespecialiseerd als Impuls controle instructeur Delphi en een diploma gehaald voor Kynologisch masseur basis.
Op dit moment volg ik de opleidingen tot Kynologisch sportmasseur en kynologisch masseur gevorderd. 
Dit sluit mooi aan op de hoe wij met onze honden omgaan in deze tijd ,en wat wij van een hond vragen en verwachten. 

Cindy de Ridder (23) met Bart en Bailey

 

Toen ik van de MAVO af kwam ben ik in Alkmaar op het Clusius College de opleiding "paraveterinair" ofwel dierenartsassistente gaan volgen. Ik had graag in een praktijk aan het werk gegaan, maar dit liep toch anders dan ik had gedacht.

 

Ik heb een poosje gewerkt bij TexelZoo, waarna ik "per ongeluk" mijn eigen bedrijf Dierverzorging Texel ben gestart. Mijn dagelijkse leven bestaat dus met name uit het verzorgen van honden en andere dieren. Zo heb ik een honden oppasservice, trimservice, uitlaatservice en ik kom aan huis om dieren te verzorgen wanneer de baasjes er even niet zijn.

Tevens ben ik in 2018 gestart met het maken van halsbanden en lijnen voor honden onder de naam Dierverzorging Nederland.

 

Ik volg momenteel de opleiding "kynologisch instructeur" op Aeres Barneveld (Quiebus). Daar heb ik de module A (ethologie) en B1 (kynologisch instructeur) al afgerond en in maart ben ik gestart met module B2 (gevorderd Kynologisch instructeur). Na deze opleiding wil ik nog door leren tot kynologisch gedragstherapeut. 

 

Vanaf januari 2019 geef ik op de maandag 2 uurtjes gehoorzaamheid.

Jennifer Nawratil, met Sebastiaan. 


Zazou ons eerste hondje, waarmee ook mijn eigen “carrière” bij de Hondenclub 11 jaar geleden is begonnen, is  er helaas sinds afgelopen voorjaar niet meer.


Cliff is 9,5 jaar en is helaas sinds dit jaar hartpatiënt en geniet van zijn pensioen  en van korte boswandelingen  en lekker eten.


Sebastiaan is 3 jaar en een straathondje vanuit Curacao, een “Westpointer” zoals ze daar genoemd worden. Gevonden als pupje van 6 weken en opgelapt door een lieve vriendin van mij en met 4 maanden bij ons op Texel komen wonen. Ach leuk nog zo een derde hondje, die kan er zo bij dachten we toen. Echter bleek Sebastiaan toch een hondje met een behoorlijk rugzakje te zijn waardoor wij in het begin intensieve begeleiding door een gedragstherapeut kregen. Door onze eigen training ben ik me steeds meer gaan verdiepen in het gedrag en training van honden. 


In 2018 ben ik begonnen met mijn opleiding tot Kynologisch Instructeur aan de Martin Gaus Academie te Lelystad en heb ik de eerste twee modules al met succes afgerond. In het voorjaar 2019 hoop ik dan ook de laatste module af te kunnen sluiten.

Vanaf januari 2019 ga ik beginnen met het geven van een gehoorzamheidsles op de maandag avond.


Zelf train ik met Sebastiaan gehoorzaamheid en behendigheid op de Hondenclub. Ook doen wij mee aan speurlessen bij Petra (een van de andere gehoorzaamheids insteucteurs) en hebben Sebas en ik al diverse workshops samen gedaan zoals Frisbee , SUPpen, Dogbootcamp, Hoopers en Detectie - kortom wij houden van afwisseling!


In mijn lessen hoop ik mijn cursisten iets over het gedrag van honden te kunnen leren en ze op weg te helpen om hun hond te leren lezen en samen een team te worden. Want er is niets wat leuker is dan samen bezig zijn met je hond. 


behendigheid instructeurs

Resi Kompier met haar hond Rømme.

 

Resi geeft behendigheid lessen aan beginners en gevorderden. 

Yvonne met haar hond Streep,

 

Yvonne geeft behendigheid lessen