Nieuwe cursus Hoopers

Woensdag middag 7 oktober start er een nieuwe beginnerscursus Hoopers. 


Schaap en does

Behendigheid en hooper instructeur Resi kompier heeft een mooi stuk geschreven over haar hond rømme en het schapenhoeden. Het stuk is geschreven voor het blad van de Vereniging Nederlandse Schapendoes. 

 

klik hieronder op download om het te lezen

Download
Schaap en does
het stuk is geschreven door Resi Kompier voor het blad "de Vereniging Nederlandse Schapendoes"
Schaap en Does.pdf
Adobe Acrobat document 798.0 KB

Inschrijving losloop/speel uurtjes

Zoals in de nieuwsbrief van augustus 2020 vermeld staat mogen de honden niet meer standaard los voor de lessen. Alleen als onderdeel van de les kan het zijn dat op aanwijzing van de instructeur honden los mogen. Wel willen we de mogelijkheid bieden om honden onder begeleiding los te laten lopen in de vorm van "losloop/speel uurtjes". 

Onder begeleiding van één of meerdere instructeurs kunnen honden (na inschrijving) voor een bepaalde tijd even lekker los rennen en spelen met elkaar. 

Dit gebeurt enkel op inschrijving zodat wij groepjes kunnen maken van honden die bij elkaar passen. 

 

inschrijven voor de losloop/speel uurtjes kan via het formulier dat in de kantine hangt. Je krijgt dan van desbetreffende instructeur de definitieve tijd door wanneer er groepen gemaakt zijn. De losloop/speel uurtjes gaan alleen door bij voldoende aanmeldingen. 

Nieuwsbrief augustus 2020

De leden hebben deze ook via de email gehad. Zo niet, laat het ons weten dan kunnen we kijken of we het juiste emailadres hebben.


Nieuwsbrief 25 augustus

De nieuwsbrief van augustus 2019 staat klaar !


Alle leden hebben deze ook op de mail gehad. Zo niet laat het ons weten dan kunnen we kijken of we het juiste mail adres hebben. 


Klik hier om de nieuwsbrief te openen


Algemene leden vergadering 08-05-2019

Op woensdag 8 mei was er de jaarlijkse algemene ledenvergadering. Onder het genot van een heerlijke gevulde koek zijn de agendapunten besproken.  


De notulen van de najaarsvergadering op 21 november 2018 zijn vastgesteld. Daarnaast zijn het jaarverslag en het financieel verslag van 2018 besproken. 2018 was een jaar waarin veel gerealiseerd is van onze plannen. Het bestuur is gelukkig weer op sterkte, er zijn veel instructeurs geslaagd voor diverse opleidingen en er is een nieuwe kantine geplaatst (nog niet klaar maar schiet al lekker op!)


Onze vereniging blijft groeien in het aantal leden, hierdoor is het een uitdaging om iedereen plek te bieden in een goed opgeleid (vrijwillig) technisch kader. Aanwas van nieuwe instructeurs blijft nodig, dit blijft een punt van aandacht.


Als mededeling heeft de HCT dat we een nieuwe tak van hondensport gaan aanbieden: Resi is geslaagd voor haar opleiding tot Hooper instructeur. Bij voldoende animo zal er dit jaar een lesgroep starten. Voor 2019 staan er nog diverse activiteiten op de planning: op 22 Juni zullen er weer A- en B-examens afgenomen worden, op 13 Juli is er de jaarlijkse BBQ. En de planning is dat in 2019 de bouwwerkzaamheden van de kantine zoveel mogelijk afgerond gaan worden. Alle hulp is welkom!


Behendigheiddag 2019

Op 28 april was het zo ver, de jaarlijkse behendigheiddag ! Het was een dag met mooi weer en een leuk deelnemersveld. 

 

Een totaal deelnemersveld van 12 honden was het een gevuld programma. Eerst werd er een vast parcours afgelegd door de gevorderden hierbij eindigde Rosa met haar Pip op de 1e plaats bij de grote honden en Duwie met Lonka bij de kleine honden. Daarna waren de starters aan de beurt. Hier eindigde Yara met Jillz op de 1e plaats tussen de kleine honden en Ed met Ayla tussen de grote honden. 

 

Naast het vast parcours werd er een jumping parcours gelopen, bij jumping tref je alleen hindernissen en tunnels in het parcours. Hierbij kan de snelheid wat omhoog omdat er geen kattenloop, schutting of wip in zitten. Hierbij werden Rosa en Pip bij de gevorderden wederom 1e tussen de grote honden, en Bep met Bregje 1e tussen de kleine gevorderden. 

Bij de starters eindigde Yara wederom met haar hondje Jillz 1e en Henry met Dunya werd 1e bij de grote honden. 

 

Als kers op de taart was er een spel neergezet. Dit bestond uit een parcours met een "extraatje" In het parcours stonden bloemen die moest je "plukken" en even later in het parcours weer planten in een pot. Sommige honden reageerden helemaal niet op de bloemen andere wilde ze wel zelf mee nemen. Halverwege het parcours trof je ook een hoop poep (nep natuurlijk) hierbij moest de hond blijven zitten en de baas de poep opruimen. Erg grappig en knap dat de honden ondanks de adrenaline in het parcours keurig bleven zitten kijken hoe de baasjes de poep opruimde. 

Bij het spel werden Rosa en pip 1e bij de grote gevorderden, bij de kleintjes waren het Duwie en Lonka. Bij de starters wederom Yara en Jillz bij de kleine honden en Ed met Ayla bij de grote honden. 

 

De eindstanden:

 

Gevorderd groot: 1e plaats Rosa met Pip

Gevorderd klein: 1e plaats Duwie met Lonka

Starters groot: 1e plaats Ed met Ayla 

Starters klein: 1e plaats Yara met Jillz

 

Ook is de wisselbeker weer uitgereikt. Om deze te kunnen winnen dien je het snelst alle parcoursen af te leggen. Deze prijs ging naar Yara met haar hondje Jillz. Met maar liefst bijna 10 seconde voorsprong !


Nieuwsbrief 5 maart 2019

De nieuwsbrief van maart 2019 staat klaar! 

Klik hier om hem te openen.

Alle leden hebben hem ook op de mail gehad. Zo niet laat het ons even weten dan kunnen we controleren of we wel het juiste mail adres van je hebben. 


Indoor agility Wormerveer

Op 10 Februari was onze hondenclub goed vertegenwoordigd bij een indoor agility wedstrijd in Wormerveer. 

 

5 Texelse honden en hun baasjes hebben 3x een parcours mogen afleggen. De honden die mee deden hadden weinig of geen wedstrijdervaring en ze hebben mooie dingen laten zien, sommigen zijn zelfs in de prijzen gevallen. Het was een geslaagde en gezellige dag.

 

De leden hebben in de volgende categorieën meegedaan:

1e graad: Yvonne Bruining met Ork, Resi Kompier met Rømme (1e plaats vast parcours, 2e plaats bij het spel)

Debutanten: Naomi Priems met Teun, Yara van der Kooi met Jillz, Rosa Roedema met Pip (3e plaats jumping, 2e plaats spel)

 

Yara was de jongste deelnemer, maar liefst 10 lentes jong, zij heeft de parcoursen samen met haar hond Jillz heel goed afgelegd. Een veelbelovende Handler! 

 

Voor alle foto's zie het foto album

Hek

Er is een nieuw hek geplaatst zodat honden die aan de lijn blijven daar rustig achter kunnen wachten terwijl de andere honden even lus kunnen. 


Dit is om ongelukken te voorkomen maar ook om rust te creëren voor de honden die erg snel hoog in de energie komen wanneer er vooraf gespeeld wordt. 

Snert wandeling een groot succes

De snert wandeling was een groot succes. Zo rond de 60 honden en hun baasjes liepen mee. We heben in 3 groepen gelopen zodat iedereen op gepaste snelheid en afstand kon lopen. 


Zie het kopje "foto's" voor alle foto's van de wandeling


7 januari starten de lessen weer ! Tot dan 

Bouw nieuwe clubgebouw

Er wordt hard gewerkt aan het clubgebouw door de bouwploeg


De bouwploeg is tijdens de A en B examens hard aan het werk geweest. De deuren met sloten zijn geplaatst en de aanbouw voor de berging is geplaatst.