Nieuws


Doorstart HCT

Een tiental leden en instructeurs van de HCT bij elkaar geweest om te bespreken hoe we verder kunnen. Het was een inspirerende bijeenkomst, met veel energie. We komen wekelijks opnieuw bij elkaar.

 

Het is de bedoeling om allereerst de lessen weer op de rails te krijgen. Afgelopen week is de Behendigheid en ook Hoopers weer gestart. Conform de huidige coronaregels in zeer kleine groepjes.

 

We werken er hard aan om ook gehoorzaamheid en de puppycursus weer op poten te zetten. Een uitdaging waarbij in het bijzonder de corona regels een grote hindernis vormen, met name:

 

 

Buiten de eigen woning geldt dat maximaal 2 personen in groepsverband ergens heen mogen gaan of iets mogen ondernemen.

 

  • Dit geldt voor alle voor publiek toegankelijke plaatsen, binnen en buiten. Dat wil zeggen: op alle openbare plaatsen en in de buitenlucht.

bron: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/uitgelicht-corona/coronamaatregelen

 

Met in het vooruitzicht het afzwakken van de maatregelen deze maand. (Na 16 Maart 4 personen buitensport)
Hopen wij ook deze lessen op korte termijn terug op het programma te hebben.

Naast het maken van plannen voor en starten met cursussen willen we voor de zomervakantie een nieuw bestuur te hebben. Tot dan toe vormt dit tiental een interim bestuur.
 

De huidige stand van zaken

 Het afgelopen jaar, in het teken van de corona pandemie, was een bewogen jaar en dat was bij de hondenclub Texel niet anders.

 

Er is van alles gebeurd zowel voor als achter de schermen, en helaas moeten we daarbij ook afscheid gaan nemen van verscheidene bestuursleden en instructeurs. Gelijk als de omstandigheden het weer toestaan willen we dat op een persoonlijke wijze doen want dat hebben ze allemaal dik verdiend.

 

We willen hierbij alvast iedereen bedanken voor de tijd die ze in de club hebben gestoken en de inzet die is getoond!

 

In het bijzonder willen we als bestuursleden Rosa, Evalien, Gerard, Wim en Yvonne bedanken voor het jarenlang draaiende houden van de club, zowel organisatorisch als financieel. En als instructeurs Evalien, Jennifer en Cindy die wekelijks in weer en wind voor ons klaar stonden om les te geven.

 

 Jullie hebben een fantastische bijdrage geleverd. Dank je wel daarvoor.

 

Laten we alsjeblieft contact houden en waar mogelijk snel weer samen werken.

 

 

 Bestuurswissel hondenclub

Zoals jullie wel gemerkt hebben staat het geven van lessen in de afgelopen maanden op een laag pitje. Sterker nog er zijn nu helemaal geen activiteiten. De reden hiervoor is natuurlijk het coronavirus en de daarbij horende maatregelen. Een vervelende periode voor iedereen. We moeten en willen ons echter houden aan de genomen maatregelen. Hoelang dit nog gaat duren is ook nog niet bekend.

 

Op bestuursniveau is er helaas wel voldoende te melden. Yvonne Bruining, Gerard de Leeuw en Wim Westdorp zijn opgestapt als bestuurslid. Evalien Smit laten weten per direct te stoppen als trainer en bestuurslid. We respecteren de beslissing van allen maar we weten ook dat we deze krachten binnen de club erg zullen missen. 

 
Dit hebben we ook laten weten aan mede bestuurslid Rosa Roedema. Zij was overigens niet op de hoogte van de huidige bestuurs uitdagingen. Begin december is Rosa met zwangerschapsverlof gegaan en hebben we er voor gekozen Rosa een beetje uit de wind te houden. Rosa is inmiddels zoals de meeste weten van een gezonde tweeling bevallen (Biem en Willem).

 

We vinden het spijtig dat dit zo gelopen is.

 


Nieuwsbrief december 2020

Download
Nieuwsbrief december 2020
Nieuwsbrief december 2020.pdf
Adobe Acrobat document 122.3 KB

Corona maatregelen

Omdat het coronavirus nog steeds om zich heen grijpt in Nederland zijn de maatregelen weer aangescherpt. Helaas kunnen en mogen wij met deze maatregelen geen groepslessen geven. Momenteel zijn dus ALLE lessen geschrapt. We hopen snel weer van start te kunnen en u weer te zien. 

 

Deze maatregelen gelden in ieder geval t/m 19 januari dus helaas gaat het dit jaar niet meer lukken om de lessen te hervatten. Wij (bestuur en trainers) wensen alle hondenbaasjes fijne feestdagen en een beestachtig 2021 ! 


Schaap en does

Behendigheid en hooper instructeur Resi kompier heeft een mooi stuk geschreven over haar hond rømme en het schapenhoeden. Het stuk is geschreven voor het blad van de Vereniging Nederlandse Schapendoes. 

 

klik hieronder op download om het te lezen

Download
Schaap en does
het stuk is geschreven door Resi Kompier voor het blad "de Vereniging Nederlandse Schapendoes"
Schaap en Does.pdf
Adobe Acrobat document 798.0 KB

Nieuwsbrief augustus 2020

De leden hebben deze ook via de email gehad. Zo niet, laat het ons weten dan kunnen we kijken of we het juiste emailadres hebben.